Munkácsi Történelmi Múzeum

A munkácsi vár termeiben a történelem minden korszakából láthatunk kiállítási tárgyakat. A kőkorszaktól Kárpátalja XX. századának legfontosabb eseményeiről szóló anyagok tekinthetőek meg a kiállítóermekben. A képgalériában a kárpátaljai festők művein kívül magyar, ukrán és lengyel mesterek művészmunkái is a tárlati anyag részei.

 

Elérhetőség

Cím: Palanok u. 42

Tel: +380 (3131) 4 40 53; 4  40 96

Nyitvatartás

Hétfő- zárva

Kedd- vasárnap - 08:00-17:00

Munkácsi Drámai Színház

A színház épülete 1889-ben épült közadakozásból és a helyi képviselőtestület segítségével. A szecessziós épület a Latorca-parti város büszkesége lett. Manapság évente csak néhány alkalommal van magyar nyelvű színházi előadás az épületben, főként a Beregszászi Magyar Drámai Színháznak köszönhetően. Valaha viszont egymásnak adták a kilincset a jobbnál jobb budapesti és vidéki színészek.

Elérhetőségek

Cím: Béke tér 1.

 Tel.: +38 03131 2 13 59

Munkácsi Magyarok Találkozója

Munkácsi magyar közösség legnagyobb rendezvénye, a Munkácsi Magyarok Találkozója, mely 10 alkalommal került eddig megrendezére a Kárpátaljai Magyar Cserkésszövetségnek köszönhetően, de a helyi magyar közösség minden tagja szervezője, s egyben segítője a találkozónak: egyházközségek, a KMKSZ, a magyar iskola, a líceum, a Karitász, a nyugdíjaskör, a cserkészek és magánszemélyek. A gazdag kultúrális műsorokon túl a találkozás öröme, a jóízű beszélgetések és a jótékonykodás a célja a rendezvénynek.

Royal Beauty Kárpát Kupa

Nemzetközi szépségipari kiállítás, verseny és várás ötödik éve kerül megrendezésre idén Kárpátalján. Ungvár után minden második éven a munkácsi Eventum Hallban kerül megrendezésre az év áprilisa-májusa folyamán. A Kárpát Kupa a kárpátaljai magyar szépségipari szakemberek számára elhozta helybe a nemzetközi szintű megmérettetést, képzést. Célja továbbá, hogy összefogja az egész Kárpát-medencei magyar szépségiparban dolgozó szakembereket, érdekes programokat, különleges termékeket és kikapcsolódást nyújtson a látogatóknak